Braincollege voor Hulpverleners en Coaches

Herken je dit?

Heb je het gevoel dat je meer wilt en kunt bereiken?

Duurt het hersteltraject van een client langer dan 3 maanden?

Vallen cliënten toch vaak terug in oud gedrag?

Zeggen cliënten vaak de afspraak af?

Heb je het gevoel dat je niet voldoende tools in handen hebt?

Mis je breinkennis om gedrag beter te begrijpen?

Opleidingstraject voor hulpverleners en coaches

Veel hulpverleners starten een behandeling van een cliënt door het stellen van een diagnose. Sommige cliënten hebben zelfs een aantal stoornissen/diagnoses. De geconstateerde stoornis of diagnose is gebaseerd op het gedrag wat is waargenomen. De behandeling van een stoornis is gebaseerd op psychologie. Behandeltrajecten duren vaak lang waarbij het gevaar voor een terugval van de cliënt op de loer ligt.

Vanuit de neurowetenschap wordt een ander startpunt gekozen dan de diagnoses. Er wordt onderzocht wat de oorsprong is van gedrag. Vaak ligt deze in de vroege jeugd of zelfs in de periode daarvoor. Vanuit de neurowetenschap zien we dat de benoeming van stoornissen, trauma’s en het hanteren van een aantal psychologische begrippen (zoals belemmerende gedachten) het genezingsproces bemoeilijken.

In het opleidingstraject voor hulpverleners en coaches worden andere inzichten geboden waardoor het stellen van een diagnose overbodig wordt en worden andere methodieken aangeleerd waarmee gedrag effectief veranderd wordt. Breinkennis en wetenschappelijke onderbouwing ligt hieraan ten grondslag. Dit traject duurt 6 maanden. Vraag hieronder de brochure aan of plan een videocall in voor meer informatie.

Braincollege voor Coaches

Vanuit de neurowetenschap en met een wetenschappelijke onderbouwing heeft Braincollege de HBO-methodiek ontwikkeld waarbij in een periode van slechts drie maanden cliënten ‘genezen’ worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan burn-out, faalangst, diverse angststoornissen of paniekaanvallen.

Maar ook volwassenen met onbeantwoorde levensvragen, op zoek zijn naar zingeving en passie of last hebben van schuld, schaamte of spijt worden met deze HBO-methodiek ondersteund en geholpen. Het opleidingstraject voor hulpverleners en coaches duurt zes maanden en is een echte gamechanger.

Tientallen coaches hebben deze opleiding met succes gevolgd en afgerond en hebben hun certificaat ontvangen. Gezamenlijk trekken we op en helpen we elkaar bij het uitvoeren van de verschillende cases die we in de praktijk tegenkomen. Wil je ook op basis van een bewezen methodiek die wetenschappelijk is onderbouwd aan de slag? Vraag de brochure aan of plan een videocall in voor meer informatie.