Met dit boek hoop ik ouders (in spé), stief- en bonusouders, grootouders, ooms, tantes, buren, leraren en andere opvoeders mee te nemen in mijn kennis over de werking van het menselijk brein. Wanneer zij door deze kennis meer in balans komen zijn zij daardoor automatisch betere opvoeders. Kinderen krijgen zo een ander startpunt en er ontstaat een mooiere betere samenleving. Een samenleving met meer gelukkige kinderen en meer vrede in de breedste zin van het woord maar vooral ook kinderen die uitstekend zijn toegerust voor alles wat zij op hun levenspad zullen tegenkomen.
Deze kinderen zullen op hun beurt hun breinvriendelijke manier van opvoeden weer doorgeven aan hun kinderen en die weer aan hun kinderen. Een perpetuum mobile.
In een maatschappij waar we regelmatig (nog) focussen op symptomen, ervaar ik visies die durven te kijken naar de werkelijke oorzaak als een enorme verademing.
Met dit boek nodigt Marcel ons op persoonlijke en stevig onderbouwde wijze uit, om ons eigen onderzoek te doen.
Opvoeden met hersenwetten is voor mij een fantastische hulpbron om persoonlijke uitdagingen in een ander - vaak meer helpend - perspectief te zien en vormt tevens een fantastische aanvulling op mijn werkwijze. Het maakt het tot een boek wat ik iedereen zou aanraden, want opvoeden doen we écht allemaal.
Door uit te gaan van onze biologische overeenkomsten, maken we tijdens het lezen een gezamenlijke en gelijkwaardige reis. Een reis welke voor ieder op authentieke wijze invulling geeft aan de weg naar meer balans, empathie en persoonlijk geluk.
Ik was één van de gelukkige die als proeflezer het boek van Marcel al mocht lezen. Ondanks dat ik Marcel al een aantal jaren ken en diverse trainingen bij hem heb gevolgd was het lezen van dit boek, speciaal gericht op opvoeden, wederom een eyeopener voor mij.
Wie kan ooit bedenken zonder daarop attent gemaakt te worden dat onze goedbedoelde en steun betuigende uitspraken richting onze kinderen zoals bijvoorbeeld “Doe je best”, “Maak papa trots” of “Hoe was het op school?”, zulke negatieve uitwerkingen van stress in een kinderbrein kan hebben?
Zo erg zelfs dat dit van grote invloed heeft op hun functioneren voor de rest van hun leven en dat is wel het laatste wat wij als ouders willen bereiken met onze opmerkingen!
Om deze reden alleen al vind ik dat iedere (groot)ouder dit boek zou moeten lezen.
Ik vind het een prachtig boek, het leest heel makkelijk. Het is vooral heel mooi omdat ik het niet alleen een boek vind voor mijn bonusdochter maar het is ook zo’n mooi boek voor volwassenen, het heeft mij mooie inzichten gegeven vooral in relatie tot mijn eigen opvoeding (die veel te wensen overliet) en mijn ouders die er eigenlijk nooit waren.
Ik vind dat elke ouder verplicht zou moeten worden dit boek te kopen. Het is een enorme eyeopener, en heel herkenbaar. Het speelt zeker mee dat dit boek vanuit wetenschappelijke achtergrond is geschreven, dat spreek mij enorm aan.
Mijn partner die nooit leest heb ik enthousiast gekregen het boek ook te lezen. Het boek helpt ons elkaar beter te begrijpen omdat de verschillen in onze eigen opvoeding heel groot zijn, na het lezen van het boek begrijpen we elkaar veel beter.
Eigenaar van Xaurum, werkzaam als adviseur en projectmanager voor het softwarepakket PE-online, een oplossing voor de administratie van processen rondom permanente educatie.
Wij willen dé serviceorganisatie zijn op het gebied van personele dienstverlening en professioneel werkgeverschap. Sinds onze oprichting in 1993 hebben wij ons altijd ingezet om opdrachtgevers, ZZP’ers en ZAP’ers te ondersteunen en een goed werkgever te zijn voor al onze werknemers. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel: uiteraard samenwerking binnen het Servorg team, maar juist ook met onze relaties. Niet omdat samenwerken een doel op zich is, maar omdat samenwerken het middel is om tot gezamenlijke groei te komen. Door gebruik te maken van elkaars sterke kanten en talenten, kunnen wij allemaal verder komen. In alles wat wij doen hanteren we maar 1 criterium: alle betrokken partijen moeten beter worden van de samenwerking.
Met jarenlange ervaring is MWRZ dé specialist in Zeeland eo voor psychosociale hulpverlening en roze hulpverlening (LHBTI + = Lesbo, Homo, Bi, Transgender en Intersekse; mensen die worstelen met hun geaardheid of identiteit).
Naast de roze hulpverlening biedt MWRZ ambulante begeleiding. Dit betekent voor jou, dat je zo veel mogelijk samenwerkt met één maatschappelijke werker, wat de hulpverlening persoonlijk maakt. Één hulpverlener, één dossier, één plan zorgt voor duidelijkheid. Lees verder op deze website wat de hulpverlening van MWRZ voor jou inhoudt.
Hersenwetten als bouwstenen bij opvoeden