Mijn droom

Mijn droom

Met dit boek hoop ik ouders (in spé), stief- en bonusouders, grootouders, ooms, tantes, buren, leraren en andere opvoeders mee te nemen in mijn kennis over de werking van het menselijk brein. Wanneer zij door deze kennis meer in balans komen zijn zij daardoor automatisch betere opvoeders. Kinderen krijgen zo een ander startpunt en er ontstaat een mooiere betere samenleving. Een samenleving met meer gelukkige kinderen en meer vrede in de breedste zin van het woord maar vooral ook kinderen die uitstekend zijn toegerust voor alles wat zij op hun levenspad zullen tegenkomen.

Deze kinderen zullen op hun beurt hun breinvriendelijke manier van opvoeden weer doorgeven aan hun kinderen en die weer aan hun kinderen. Een perpetuum mobile.

Help jij ook mee?

Sponsor pakketten

Het boek 'Opvoedhersenwetten als bouwstenen bij opvoeden' wordt enthousiast ontvangen door een breed publiek. Ik krijg veel vragen uit verschillende groepen. Docenten, coaches, kinderen en ouders. Zij vinden de informatie in dit boek zo belangrijk dat zij mee willen helpen om dit boek in de het Engels te vertalen. Daar is geld voor nodig. Deel je mijn droom en wil je meehelpen? Dat kan. Ik heb drie verschillende sponsor pakketten opgesteld. Natuurlijk lever ik ook een tegenprestatie. Kijk wel pakket je aanspreekt en neem contact met mij op. Heb je een ander idee? Dat is geen enkel probleem en laat het mij weten!
Ja, ik wil dat het boek ook in het Engels vertaald wordt

Recensies van lezers en deelnemers aan de opleiding

Eva

In een maatschappij waar we regelmatig (nog) focussen op symptomen, ervaar ik visies die durven te kijken naar de werkelijke oorzaak als een enorme verademing.

Met dit boek nodigt Marcel ons op persoonlijke en stevig onderbouwde wijze uit, om ons eigen onderzoek te doen.

Opvoeden met hersenwetten is voor mij een fantastische hulpbron om persoonlijke uitdagingen in een ander - vaak meer helpend - perspectief te zien en vormt tevens een fantastische aanvulling op mijn werkwijze. Het maakt het tot een boek wat ik iedereen zou aanraden, want opvoeden doen we écht allemaal.

Door uit te gaan van onze biologische overeenkomsten, maken we tijdens het lezen een gezamenlijke en gelijkwaardige reis. Een reis welke voor ieder op authentieke wijze invulling geeft aan de weg naar meer balans, empathie en persoonlijk geluk.

Matthijs

Marcel heeft in dit boek helder uiteen gezet wat ik tijdens de persoonlijke mentoring heb mogen ervaren, en het werkt! Door het ontdekken van onze eigen gepercipieerde waarheden verandert automatisch de relatie met onszelf en daarmee met onze kinderen.

Ik ben Marcel dankbaar voor de handvatten die ik middels zijn kennis en ervaring heb kunnen toepassen in mijn dagelijks leven waardoor ik meer balans ervaar.

Edwin

Ik was één van de gelukkige die als proeflezer het boek van Marcel al mocht lezen. Ondanks dat ik Marcel al een aantal jaren ken en diverse trainingen bij hem heb gevolgd was het lezen van dit boek, speciaal gericht op opvoeden, wederom een eyeopener voor mij.

Wie kan ooit bedenken zonder daarop attent gemaakt te worden dat onze goedbedoelde en steun betuigende uitspraken richting onze kinderen zoals bijvoorbeeld “Doe je best”, “Maak papa trots” of “Hoe was het op school?”, zulke negatieve uitwerkingen van stress in een kinderbrein kan hebben?

Zo erg zelfs dat dit van grote invloed heeft op hun functioneren voor de rest van hun leven en dat is wel het laatste wat wij als ouders willen bereiken met onze opmerkingen!

Om deze reden alleen al vind ik dat iedere (groot)ouder dit boek zou moeten lezen.

Herma

Ik vind het een prachtig boek, het leest heel makkelijk. Het is vooral heel mooi omdat ik het niet alleen een boek vind voor mijn bonusdochter maar het is ook zo’n mooi boek voor volwassenen, het heeft mij mooie inzichten gegeven vooral in relatie tot mijn eigen opvoeding (die veel te wensen overliet) en mijn ouders die er eigenlijk nooit waren.


Ik vind dat elke ouder verplicht zou moeten worden dit boek te kopen. Het is een enorme eyeopener, en heel herkenbaar. Het speelt zeker mee dat dit boek vanuit wetenschappelijke achtergrond is geschreven, dat spreek mij enorm aan.


Mijn partner die nooit leest heb ik enthousiast gekregen het boek ook te lezen. Het boek helpt ons elkaar beter te begrijpen omdat de verschillen in onze eigen opvoeding heel groot zijn, na het lezen van het boek begrijpen we elkaar veel beter.

Elsbeth

In "Hersenwetten als bouwstenen bij opvoeden" neemt Marcel Bos ons mee op een boeiende ontdekkingsreis door de intrigerende wereld van het brein en opvoeding. Na het lezen van het boek "Why of Everything" was ik nieuwsgierig naar Marcel Bos' inzichten over opvoeden. Hoewel mijn jongste kind inmiddels 18 is en ik dacht dat mijn opvoedingstaak voltooid was, heeft dit boek me doen inzien dat het leren en verbeteren als ouder nooit stopt.
 
Dit boek heeft mijn communicatie met mijn kinderen aanzienlijk verbeterd. Marcel Bos behandelt uiteenlopende onderwerpen, zoals zelfbeschikking, de werking van het brein, de discrepantie tussen wat kinderen zeggen en doen, en het onbewust overnemen van opvoedingspatronen van onze eigen ouders. Het verklaart kinderachtig gedrag, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen, en werpt licht op het karakter en de invloed van hormonen als de ontbrekende gebruiksaanwijzing bij de geboorte. Al deze fascinerende inzichten zijn triggers die je verder doen lezen en nadenken over je eigen rol als ouder.
 
Het boek is een absolute aanrader voor iedereen die betrokken is bij het opvoeden van kinderen. Een sterk punt van dit boek is de wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Marcel Bos put uit uitgebreid onderzoek en vertaalt dit naar praktische toepassingen voor ouders en opvoeders. Tussendoor biedt het boek oefeningen die je direct kunt toepassen, wat meer inzicht in jezelf en je eigen opvoeding geeft. Door ons bewust te maken van hoe de hersenen van kinderen werken, moedigt Marcel Bos ons aan om met een vernieuwde blik naar opvoeding te kijken en weloverwogen beslissingen te nemen.
 
Een ander positief aspect van het boek is de optimistische en constructieve toon. In plaats van zich te richten op problemen en uitdagingen in de opvoeding, benadrukt Marcel Bos de mogelijkheden en kansen die de kennis van hersenwerking biedt. Dit motiveert mij om actief aan de slag te gaan met de nieuwe inzichten.
 
De invloed die we als ouders hebben op het geluk en welzijn van onze kinderen is enorm. Als je vandaag nog het verschil wilt maken, wacht dan niet met het lezen van dit boek. De enthousiasme en inspiratie die ik uit dit boek haal, zijn ongekend. Mocht iemand op Bonaire geïnteresseerd zijn in het lenen van mijn exemplaar, stuur mij gerust een privébericht. Voor degenen in Nederland is het boek verkrijgbaar via de volgende link: https://lnkd.in/epX5QUZB 


Al met al laat "Hersenwetten als bouwstenen bij opvoeden" zien dat opvoeden begint bij onszelf, en dat kennis van de werking van het brein een sleutel kan zijn tot een succesvolle en gelukkige opvoeding. Dit boek zal je inspireren, uitdagen en verrijken als ouder, en ik gun alle kinderen een prachtige opvoeding op basis van deze waardevolle inzichten.

Ps: luister ook de podcast serie: https://lnkd.in/enHpsreQ

Sponsoren

Recherchebureau Incognito

Recherchebureau Incognito is gevestigd in Nederland maar wij opereren wereldwijd. We zijn gespecialiseerd in particulier- en zakelijke onderzoeken en erkend door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Onze jarenlange expertise heeft er voor gezorgd dat wij landelijk grote bekendheid kregen in diverse onderzoeken. Wij werken samen met een groot team aan ervaren rechercheurs die hun expertise hebben opgedaan bij de politie, banken en IT-bedrijven. Onze bevindingen worden vastgelegd in goed onderbouwde rapportage, die kan dienen als bewijs in een gerechtelijke procedure. Voor het werk als privédetective particulieronderzoeker heeft oprichter Herma Kluin in 2020 een internationale prijs behaald in Londen. Ze geeft lezingen op middelbare scholen en Universiteiten, netwerkbijeenkomsten over haar vak als privédetective particulier-onderzoeker.

Positive Development Academy

Positive Development Academy is een eigenzinnig opleidingsinstituut en tevens coach/mentoring praktijk. Op maat, speels, creatief en verrassend zijn kernwoorden die passen bij alles wat ik doe. Naast gecertificeerde NLP/hNLP+ opleidingen verzorg ik ook trainingen, workshops en retraites die te maken hebben met bewustwording van onbewuste processen. Dit zowel individueel als in groepen, particulier en voor werkgevers. Ook begeleid ik middels individuele coaching/mentoring deelnemers die een grote of minder grote verandering in hun leven willen aanbrengen en daarvoor hun patronen en strategieën eerst moeten leren kennen alvorens zie te kunnen veranderen.

Muijsenberg B.V.

Eigenaar van Xaurum, werkzaam als adviseur en projectmanager voor het softwarepakket PE-online, een oplossing voor de administratie van processen rondom permanente educatie.

Servorg

Wij willen dé serviceorganisatie zijn op het gebied van personele dienstverlening en professioneel werkgeverschap. Sinds onze oprichting in 1993 hebben wij ons altijd ingezet om opdrachtgevers, ZZP’ers en ZAP’ers te ondersteunen en een goed werkgever te zijn voor al onze werknemers. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel: uiteraard samenwerking binnen het Servorg team, maar juist ook met onze relaties. Niet omdat samenwerken een doel op zich is, maar omdat samenwerken het middel is om tot gezamenlijke groei te komen. Door gebruik te maken van elkaars sterke kanten en talenten, kunnen wij allemaal verder komen. In alles wat wij doen hanteren we maar 1 criterium: alle betrokken partijen moeten beter worden van de samenwerking.

SportLounche

Wanneer je last hebt van een burn-out, is sporten misschien een van de laatste dingen waar je gedachtes naar staat. Maar toch kan sporten helpen om juist meer energie te krijgen. Bij SportLounge bieden we persoonlijke hulp bij het sporten om ervoor te zorgen dat je op een goede manier je energie weer kunt opbouwen, om iets meer uit je dagen te kunnen halen. Toch is het fijn om, ook wanneer je last hebt van een burn-out, toch genoeg energie te hebben om je dagelijkse activiteiten te kunnen doen. Door voorzichtig weer te beginnen met bewegen, kun je weer meer energie krijgen. Een gewone sportschool met gewichten en fietsmachines is dan misschien minder geschikt. Je kunt daar wel fysiek sporten, alleen het probleem van burn-out is dat het niet alleen fysiek niet gaat. Je bent zowel lichamelijk als mentaal helemaal op. Wanneer je dus wilt gaan bewegen, heb je eigenlijk op beide gebieden hulp nodig.

MWRZ

Met jarenlange ervaring is MWRZ dé specialist in Zeeland eo voor  psychosociale hulpverlening  en roze hulpverlening  (LHBTI + = Lesbo, Homo, Bi, Transgender en Intersekse; mensen die worstelen met hun geaardheid of identiteit).

Naast de roze hulpverlening biedt MWRZ  ambulante begeleiding. Dit betekent voor jou, dat je zo veel mogelijk samenwerkt met één maatschappelijke werker, wat de hulpverlening persoonlijk maakt. Één hulpverlener, één dossier, één plan zorgt voor duidelijkheid. Lees verder op deze website wat de hulpverlening van MWRZ voor jou inhoudt.